Author Image

Martyna Sawczuk

Autorka bloga Jedz Rośliny
Nazywam się Martyna, mam 18 lat, a gotowanie jest moją pasją już od 15 roku życia. Uwielbiam zdrową kuchnię i staram się, aby moje przepisy były zdrowe, ale i smaczne zarazem. Jestem weganką, więc w moich przepisach nie znajdziecie żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. W większości przypadków moje przepisy są również bezglutenowe. Uważam, że zdrowy styl życia jest niezwykle ważne abyśmy mogli czuć się świetnie zarówno fizycznie jak i psychicznie. Poza kuchnią uwielbiam aktywność fizyczną, podróże oraz fotografię.
Author Image

Latest posts by Martyna Sawczuk (see all)

Granola malinowa z migdałami

wegańskie

granola przepis

granola wegańska przepis

 

 

Składniki na ok. 300g granoli:

  • 250g płatków owsianych
  • 125g dżemu malinowego (najlepiej niskosłodzonego, domowego)
  • 1/2 szklanki poppingu z amarantusa 50g migdałów w dowolnej postaci (całe, słupki, płatki, siekane> itp.)
  • 3 łyżki syropu klonowego

Granola malinowa z migdałami – przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 170*C, blachę wykładamy papierem do pieczenia. W misce łączymy płatki owsiane, dżem, popping, syrop klonowy oraz migdały (jeśli używasz migdałów w całości posiekaj> je wcześniej grubo). Powstałą masę rozprowadzamy na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 3-40 minut, co ok. 10-15 minut mieszając granolę za pomocą szpatułki, aby równomiernie się> upiekła. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego! :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *